Deringer USA 1862
Katalog č.5315

Parametry

Hmotnost g
416
Materiál
kov + dřevo
Rozměry cm
20

Deringer USA 1862

790 Kč S DPH

653 Kč bez DPH.

Počet
Skladem

Reprodukce perkusní pistole, vyrobené z kovového a umělohmotného dřevěného materiálu, se simulovaným nakládacím a vypalovacím mechanismem.

Dinger Philadelphia byla kapesní pistole, navržená Henrym Deringerem (1786-1868) a vyrobená v letech 1852 až 1868. Tato zbraň, s jediným výstřelem, měla systém zapalování, který byl používán na velmi krátké vzdálenosti. Velmi často byly prodávány ve dvojicích; tato skutečnost byla způsobena kompenzací omezené síly jednorázové krátké zbraně a její nízké spolehlivosti.

Kvůli své velké dostupnosti se stal Deringer velmi populární, zpočátku mezi vojenskými důstojníky a později mezi civilními osobami, kteří si přáli mít malou a snadno skrytou zbraň pro sebeobranu; měli také pochybnou pověst, že jsou oblíbenou zbraní vrahů a hráčů pokeru.

V roce 1865 se Abraham Lincoln a jeho žena Mary Todd zúčastnili představení v divadle Ford. Když se Lincoln posadil do krabice, John Wilkes Booth, Marylandský herec, bydlící ve Virginii a Jižní zastánce, se objevil zezadu a vystřelil jediný výstřel s kulatou kuličkou Deringer na prezidentovu hlavu a vykřikoval "Sic semper tyrannis"! (Latinský výraz, který znamená "tak vždy k tyranům", což je motto státu Virginie).

Abraham Lincoln (Hodgenville, Kentucky, 12. února 1809 - Washington DC, 15. dubna 1865) byl šestnáctým prezidentem Spojených států amerických od března 1861 až do své vraždy v dubnu 1865. Lincoln vedl Spojené státy během Secesní války, nejkrvavější konflikt a možná i největší morální, ústavní a politickou krizi, kterou americký národ utrpěl. Zároveň zachovala Unii, zrušila otroctví, posílila federální vládu a modernizovala ekonomiku.