Puška Winchester Mod.73 USA 1873/G
Katalog č.1318

Reprodukce pušky z kovu a dřeva se simulací nabíjecího a odpalovacího mechanismu.
Model 1873 byla opakovací puška s pákovým mechanismem, to znamená, že umožňovala vystřelit několik ran před opětovným nabitím, vyhozením staré nábojnice a jejím nahrazením novou pomocí páky připevněné na spoušťovém závěru; odtud označení "opakovací puška". Součástí balení-3ks nábojů

G-Šedá verze

Hmotnost 2625g

Rozměry 110 cm

3 990 Kč S DPH

3 298 Kč bez DPH.

Počet
Skladem

Reprodukce pušky z kovu a dřeva se simulací nabíjecího a odpalovacího mechanismu.
Model 1873 byla opakovací puška s pákovým mechanismem, to znamená, že umožňovala vystřelit několik ran před opětovným nabitím, vyhozením staré nábojnice a jejím nahrazením novou pomocí páky připevněné na spoušťovém závěru; odtud označení "opakovací puška".
Její činnost spočívá ve vodorovném pohybu závěru, který má jehlu v řadě uvnitř; Po spuštění spodní páky se odjistí závěr, pak se posune dozadu, odkryje závěr, čímž vznikne prostor pro zvedací destičku a montáž úderníku zezadu. Na konci zpětného pohybu závěru způsobí, že střela vycestuje ze zásobníku na stoupací podložku, a poté zpětný pohyb páky vpřed podložku zvedne, čímž se střela dostane před komoru, kde ji závěr zatlačí do baterie. Poslední pohyb páky směrem nahoru opět uzamkne závěr ve vypínací poloze.
Model 1873 byl ve své době nejrozšířenější puškou díky své ocelové konstrukci a díky tomu, že používal stejné centrální perkusní náboje jako revolvery té doby. To umožňovalo střelci nosit dvě různé zbraně se stejným typem střeliva. Vyráběla se v tak velkém množství, že se stala běžným prvkem na západě Spojených států a díky svým kořenům a univerzálnosti získala přezdívku "zbraň, která zvítězila na Západě". Byla inspirací pro film "Winchester '73", natočený v roce 1950, v hlavní roli s Jamesem Stewartem a v režii Anthonyho Manna.
Vydejte se do amerického westernu s historickou reprodukcí této pušky DENIX, zbraně velmi ceněné historickými rekonstruktory a sběrateli zbraní!