Otvírák na dopisy meč Excalibur
Katalog č.3080

Otvírák na dopisy meč Excalibur
Rozměry: 24 cm
Hmotnost: 72 g
Epocha: Středověká Evropa VI-XV v.

139 Kč S DPH

115 Kč bez DPH.

Počet
Skladem

Kovový meč krále Artuše s otvírákem na dopisy.

Příběh krále Artuše je úzce spjat s magickým a tajemným mečem Excalibur, jehož jméno znamená "Sekaná ocel", což byla jedna z jeho mnoha vlastností. Říkalo se také, že pochva Excaliburu má schopnost chránit toho, kdo jej nosí, a zabraňuje jeho poškození nebo zranění.

O tom, jak Artuš získal tento bájný meč, existuje několik legend; nad ostatními vynikají dvě hlavní verze: první uvádí o Excaliburu jako o meči, který Artuš vytáhl ze skály, a druhá verze jako o meči, který mladému králi svěřila Jezerní paní.

V první verzi, kterou uvádí Geoffrey z Monmouthu, se říká, že po smrti krále Uthera Pendragona vykoval Merlin na ostrově Avalon mocný meč Excalibur a zakopal ho na ocelové kovadlině na skále poblíž Svatého Pavla; kdo by dokázal meč vytáhnout z jeho lůžka, stal by se legitimním králem Anglie. Když bylo mladému Artušovi šestnáct let, vzal ho otec s bratry do Londýna, aby se zúčastnil rytířského souboje. Když hledal meč pro svého bratra Kaye, Artuš se pevně držel Excaliburu, a když ho zvedl, čepel hladce sklouzla. A tak byl automaticky korunován králem.

Vžijte se do středověkých bitev po boku krále Artuše a rytířů kulatého stolu!
Zdroj: Denix

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)